09.11.2023

Akın DİZDAR

Akın Dizdar 1986 yılında Rize Merkezde doğdu. İlkokul, ortaokul ve liseyi Rize Merkezde bitirdi. 2019 Yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Gümüşhane M.Y.O. Bilgisayar Teknolojileri ve Programlama Bölümünden mezun oldu. Askerlik görevini Manisa'nın Kula ilçesinde tamamladıktan sonra Rize Merkez Taşçıoğlu Kur'an Kursunda hafızlığa başlayıp 2015 yılında hafızlığı tamamladı. Ardından Seyit Badır hocadan islami ilimler tahsil etti ve medrese süresince de Rize Merkezde çeşitli camilerde vekil imamlık yaptı. 2018 yılında Trabzonun Maçka ilçesinde imam hatip olarak göreve başladı. 2019 yılında Samsun 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Aynı yıl Rize Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezinde kursiyer olarak ihtisas eğitimine katılıp sonrasında 2022 yılında Bayburt Merkezde İl Vaizi olarak göreve başladı. 05.04.2023 tarihinde yapılan yazılı ve 22.05.2023 tarihinde yapılan sözlü sınavda başarılı olarak 04.10.2023 yılında İzmir Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezine Eğitim Görevlisi olarak atandı. Evli ve iki çocuk babası olan Akın Dizdar, Bayburt İlahiyat Fakültesinde İslam Hukuku alanında yüksek lisans yapmaktadır.