28.11.2022

Mesut GÜNER

1971 yılında Manisa'nın Kula ilçesi Gökçeören Kasabasında dünyaya geldi. Hafızlığını İzmir Kestanepazarı Kuran Kursunda yaptı. 1992 yılında İzmir İmam Hatip Lisesini bitirdi. 1996 yılında müezzin kayyım olarak  İzmir Yeşilyurt Merkez Camii'ne atandı. Bu arada Kestanepazarı Kuran kursunda hafız yetiştirmeye devam etti. 2006 yılında İzmir Şadırvanaltı Camii'ne İmam-Hatip olarak atandı. Aynı sene İstanbul Haseki Dini Yüksek ihtisas Merkezinde ikinci dönem tashih-i huruf kursuna katıldı. 2011 yılında İstanbul Pendik Haseki Dini Yüksek ihtisas Merkezinde 10.dönem aşere takrib kursunu bitirdi ve İzmir Kestanepazarı Kuran Kursuna öğretici olarak atandı. Bu görevdeyken din görevlilerine yönelik hizmetçi eğitim kurslarında rehber öğretici olarak  görev aldı. 2019 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İlâhiyat Fakültesinden mezun oldu. 2020 yılında İzmir Dini Yüksek ihtisas Merkezi Müdürlüğü'ne Kur’an-ı Kerîm Öğretmeni olarak atandı. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nde Kıraat alanında yüksek lisans çalışmasına devam eden hocamız evli ve iki çocuk babasıdır.