09.08.2019

T.C.

İZMİR VALİLİĞİ

DUYURU

İzmir Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğünde münhal bulunan 2 Adet Hizmetli ve 1 Adet Aşçı kadrosuna Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin ilgili hükümleri gereğince sınavla personel alımı yapılacaktır.

A- SINAVA KATILMAK İSTEYEN ADAYLARDA ARANAN GENEL ŞARTLAR

1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendindeki şartları taşımak,
2- Halen Diyanet İşleri Başkanlığında görevli olmak ,
3- İl dışından başvuranlar için bulunduğu görev mahallinde iki yıl, İl içinden başvuranlarda ise 6 ay görev süresini doldurmuş olmak,
4- Asaleti tasdik edilmiş olmak.

B- SINAVA KATILMAK İSTEYEN ADAYLARDA ARANAN ÖZEL ŞARTLAR

1- Yardımcı Hizmetler Kadroları için;

a) En az lise veya dengi okul mezunu olmak,
b) Başkanlık teşkilatında çalışıyor olmak.
c) Aşçılık kadrosu için Aşçılık Sertifikasına sahip olmak.
d) Yapılacak olan sözlü ve mesleki uygulama sınavında başarılı olmak.

C- BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER
1- Aşçılık kadrosuna müracaat edenler için Aşçılık Sertifikası, (Başvuru esnasında sisteme yüklenecek.)

D- BAŞVURU İŞLEMLERİ

1- Müracaat etmek isteyenler DİBBYS\Sınav\Taşra Nakil Sınavları\Müftülük Personeli Nakil Sınav Başvuru programı üzerinden başvurularını ilan edilen ayın 1-15 günleri içerisinde yapmaları gerekmektedir.
2- Sınav başvuruları ilgili program üzerinden yapılacağı için posta ya da elden müracaat alınmayacaktır.
3- Adaylar münhal olan kadrolardan yalnızca birine başvuru yapabilecektir.

E- SINAV İŞLEMLERİ

- Hizmetli (2 Adet)

- Aşçı (1 Adet)

Kadroları için sınav sözlü olarak yapılacaktır.

*Mesleki Bilgi (50 puan)
*Mesleki Uygulama (50 puan)
konularında 100 puan üzerinden değerlendirmeye tabi tutulacaktır.

1- Sözlü sınavda başarılı olmak için 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alınması şarttır.
2- Adaylar, sınava gelirken müracaat esnasında sisteme yükledikleri evrakları yanlarında hazır bulundurmaları gerekmektedir.
3-  İlan edilen tarihte sınava katılmayanlar sınav hakkını kaybetmiş sayılacak ve adaya ikinci bir sınav hakkı verilmeyecektir.

F- SINAV SONUÇLARI VE DİĞER HUSUSLAR

1. Sınav sonuçları sınav işlemlerinin tamamlanmasından sonra DİBBYS \ Sınav \ Taşra Nakil Sınavları \ Müftülük Personeli Nakil Sınav Başvuru sayfasından öğrenebileceklerdir.
    2- Sınav öncesi, sonrası ve atama sürecindeki işlemlerde gerçeğe aykırı belgeyi sisteme yüklediği ya da beyanda bulunduğu tespit edilen adayların başvuru ve sınavları geçersiz sayılacağı gibi haklarında kanuni işlem yapılacaktır.
    3- Sınav ve atama sürecinde Müftülüğümüzün İnternet sitesinde yapılan tüm duyurular tebligat sayılacaktır. Adaylara ayrıca bildirim yapılmayacaktır.

Not: Başvurular 01.09.2019 – 15.09.2019 Tarihleri arasında “Başvuru İşlemleri” kısmında belirtildiği şekilde yapılacaktır.

Ahmet Şamil OK

İzmir Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü