25.02.2016

İsmail ÖZBAY

İsmail ÖZBAY 1975 yılında Kütahya Merkezde doğdu. İlkokulu Kütahya Merkez Okçu-Göveçci Köyü İlkokulunda bitirdikten sonra Kütahya Merkez Mollabey Kur’an Kursu’nda hafızlığını tamamladı. Hafızlıktan sonra Kütahya İmam-Hatip Lisesinden mezun oldu. 2000 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Fakülteye devam ederken İsmail ÇETİN hoca efendiden İslami İlimler Alanı'nda dersler alarak icazet aldı. 2007 yılında Antalya Manavgat Müftülüğüne bağlı Yaylaalan Köyü Merkez Camiinde İmam-Hatip olarak göreve başladı. 2011 yılında Konya Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezinde İhtisas eğitimini tamamladı. Daha sonra Burdur İli Merkez Ayşeoğlu Pınarı Camiine İmam-Hatip olarak, 2012 yılında da Tire Eğitim Merkezi Müdürlüğüne Eğitim Görevlisi olarak atandı. 2014 yılında ise İzmir Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğüne Eğitim Görevlisi olarak naklen atanıp; halen bu göreve devam etmektedir. Evli ve dört çocuk babasıdır.

e-mail: ismailozbay43@gmail.com

İzmir Dini Yüksek Merkezi Müdürlüğü