04.12.2017

Tashih-i Huruf Kursu Başladı

İzmir Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğü’nde 02 Ekim 2017 - 13 Nisan 2018 tarihleri arasında düzenlenecek Tashih-i Kursu başladı. Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Ahmet Şamil OK; ‘’Diyanet İşleri Başkanlığı bir istihdam kurumudur. Okul, üniversite açıp eğitim veren bir kurum değildir. Yetişmiş elemanları kendi bünyesinde istihdam ederek başta imam-hatip, müezzin kayyım, vaiz, müftü genel olarak bu kadrolarda istihdam eden bir kurumdur.

Başkanlığımız gerek imam hatip liselerinden gerek İlahiyat Fakültesi mezunlarından minberde, mihrapta ve Kur'an Kurslarında Kur'an Kursu Öğreticisi istihdam ederken bunları yetersiz bulunca bunlara yönelik programlar geliştirdi. Bu programların en kalıcı, en verimli, en bereketli olanı gerek kursiyerler tarafından, gerekse kursiyerlerin görev yaptığı yerin amirleri tarafından, gerekse hitap edilen cemaat tarafından tasvip edilen ve bugüne kadar övgüyle bahsedilen Tashih-i Huruf Kurslarıdır.

Esasen biz İzmir Dini Yüksek İhtisas Merkezi olarak ağırlıklı ihtisas eğitimi yapan bir kurumuz. Böyle bir müessese oluşturulunca biz istedik ki İzmir’de görev yapan hocalarımızı da Tashih-i Huruf kursundan yararlandırmış olalım ve onlara yönelik kurslar açalım. Şartlarımızı en son sınıra kadar zorlayarak Tashih-i Huruf kursiyeri alıyoruz. Bu gün ihtiyaç duyduğumuz konulardan bir tanesi de hocalarımızın yetiştirilme konusudur. Kürsüde vaaz eden, mihrapta namaz kıldıran, minberde hutbe okuyan, Kur'an Kursularında çocuklarımızı eğiten hocalarımız kendisini yetiştirme konusunda, cemaatin önüne geçme konusunda problemler yaşıyorlar. Dolayısıyla din hizmetini en iyi yürütebilmenin tek yolu din görevlisi hocalarımızın kendisini iyi yetiştirebilmesidir. Bu sebeple İl Müftümüzle yaptığımız istişareler sonucunda Kur’an Kurslarında görev yapan bayan hocalarımızın ilk etapta bu kursa alınmasını uygun gördük ve sınavla 15 arkadaşımızı seçtik. 6 aylık eğitimle arkadaşlarımız Kur’an-ı Kerim’i düzgün ve usûlüne uygun okuyacaklar, Dini Musikî alanında kendilerini geliştireceklerdir.’’ dedi.