05.10.2018

Din Hizmetleri Genel Müdürü ALBAYRAK Müdürlüğümüzü Ziyaret Etti

Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle İzmir'de bulunan Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin ALBAYRAK 03 Ekim 2018 günü Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğümüzü Ziyaret etti.

Müdürlüğümüz konferans salonunda ihtisas kursiyerleri ile de biraya gelen ALBAYRAK; insanlığın iyiliği için gayret gösteren örnek şahsiyetleri hatırlamanın önemine dikkat çekerek, “Bencillikle bütünleşen bireyselliğin, hayatı büsbütün kuşatarak insanlığı yalnızlık ve bunalımlara mahkûm ettiği bir zamanda, huzuru başkalarının huzurunda bulan insanları hatırlamanın bir vefa olduğu kadar, hayatın yeniden inşasında önemli bir imkân olduğunu düşünüyoruz.“Camiler tevhidin, sevginin, paylaşmanın, merhametin ve şefkatin sembolü olmuştur”. Böylece asırlar boyunca camiler tevhidin, birliğin, dirliğin, sevginin, paylaşmanın, yardımlaşmanın, merhametin, şefkatin sembolü olmuştur. Minberi ve kürsüsüyle, üstün insanlık nizamının öğretildiği, ilim ve ahlak, marifet ve hikmet derslerinin verildiği ilim merkezleri haline gelmiştir. Kadim kültürümüzde “hademe-i hayrât” olarak karşılık bulan, yeryüzünde bütün iyi ve hayırlı işlere öncülük ederek zaman ve mekânı aşan bir anlayışı kuşanan gönül doktorlarının numûne-i imtisâlinin Sevgili Peygamberimiz olduğu açık bir hakikattir. Bu şuur ve ideal ile âlimler peygamberlerin varisleridirler bilinciyle insanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır düsturuyla, asr-ı saâdetten günümüze nice örnek ve önder şahsiyetler yaşamış ve onların fedakârlıklarıyla İslam’ın hayat veren ilkeleri yeryüzüne güzellik katmıştır. Bu sebeple İhtisastan mezun olacak sizlere sahih dini bilgiyi anlatmada büyük görev düşüyor” diye konuştu.

Müdürlüğümüzdeki programa Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Ahmet Şamil OK, İl Müftüsü Recep Şükrü BALKAN, Eğitim Görevlileri ve kursiyerler katıldı.