07.05.2018

Müdürlüğümüz İlk Tashih-i Huruf Kursu Mezunlarını Verdi

İzmir Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğümüzde 02 Ekim 2017 ile 04 Mayıs 2018 tarihleri arasında düzenlenen 1. Dönem Tashih-i Huruf Hizmet İçi Eğitim Kursu, 04 Mayıs 2018 Cuma günü saat 16:00'da yapılan programla sona erdi.

Mezuniyet Programına, İzmir Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürümüz Ahmet Şamil OK, İl Müftü Vekili Muharrem GÜL, İl Müftü Yardımcıları Şakir KIRKIZ, Mehmet TÜFEKÇİOĞLU ve Veli SÜDÜTEMİZ, Konak Müftüsü Hasan Hayri YAŞAR, Bornova Müftüsü Mesut HARMANCI, Karabağlar Müftüsü Feyyaz İDİN, Balçova Müftüsü İsmail GÜNAY, Gaziemir Müftüsü Ekrem SAYLAM, Menderes Müftüsü Ömer ÇOBAN, Eğitim Görevlileri, Mezun olan Tashih-i Huruf Kursiyerleri ve aileleri katıldı.

Program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programın açılış konuşmasını yapan İzmir Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Ahmet Şamil OK konuşmalarında; “Tashih-i Huruf, Kur’an-ı Kerim’i usûlüne uygun bir şekilde okumak demektir. 1. Dönem Tashih-i Huruf kursuna katılan bütün görevlilerimiz, büyük bir gayretle 7 ay gibi bir sürede, gece gündüz emek vermek suretiyle eğitimlerini tamamladılar. Bundan sonraki görevlerini en iyi şekilde yapacaklarını ümit ediyorum. Bu kursiyerlerimizin yetişmesinde emeği geçen bütün hocalarıma teşekkür ediyorum'' dedi.

Tashih-i Huruf kursiyerleri adına söz alan Hatice KABUL ise konuşmasında: "Kur'an Kursu hizmetlerinin etkin bir şekilde yürütülmesi için Kuran-ı Kerim, İlmihal, Hitabet, Kur'an-ı Kerim Meali ve Musikî alanlarında uzman olan hocalarımızdan bu dersleri aldık. Hiçbir hocamız bizlerden emeğini esirgemedi, huzurlarınızda hepsine teşekkür ediyoruz" dedi.

İzmir İl Müftü Vekili Muharrem GÜL de konuşmasında; ''Bu tür programların her birisinde bir alt yapı ve organizasyon çalışması vardır. 1. Dönem Tashih-i Huruf kursuna katılan bütün görevlilerimize, eğitim veren hocalarıma ve başta Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürümüz Ahmet Şamil OK Bey’e teşekkür ediyorum.'' dedi.

Program, konuşmaların ardından 1. Dönem Tashih-i Huruf Hizmet İçi Eğitim Kursundan mezun olan kadın Kur'an Kursu Öğreticilerine mezuniyet belgelerinin verilmesi ve Karabağlar Müftüsü Feyyaz İDİN'in yaptığı dua ile sona erdi.